I am able to solve rate and ratio problems with 3 different strategies

1. Mara has 4 books for every 3 books Chloe has.

1. Mara has 4 books for every 3 books Chloe has.

Chloe has 12 books.

Mara has 16 books because for Chloe to have 12 books from three you would have to multiply it by 4 so 4x4=16 - ratio - ✔✔✔ the ratio is 12 for chloe and 16 for mara
2. Sam gets $15 every 5 weeks for doing work around the house.

Show how to work out how many weeks it will take Sam to save $60

20 weeks because 15x4=60

So 5x4=20 weeks

because 5 weeks times by 4 =20 so then you would have to do the same thing to the $15 which is to multiply it by 4 which would make it 20 weeks and $60.
3. There are 6 boys for every 4 girls in a hockey team.

There are 10 girls in the team

Show how to work out how many boys are in the team.

15 because 4x2.5=10 so 6x2.5=15

The ratio is 15 boys and 10 girls.

## 0 comments:

## Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.